Novosadski duvački kvintet / Novi Sad Wind Quintet
Veronika Antunović Marić – oboa

Veronika Antunović Marić – oboa

Veronika Antunović Marić je obou počela da svira sa 14 godina. Osnovnu i srednju muzičku školu završila je u Novom Sadu u Muzičkoj školi „Isidor Bajić” u klasi prof. Žužane Egić. Godine 1995. upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Ljubiše Petruševskog, kod koga je učila tri godine. Četvrtu godinu bila je u klasi prof. Gabora Dieneša iz Budimpešte i asistenta Vladimira Puškaša. Diplomirala je 2000. godine. Magistarske studije je završila  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Janoša Kemenja iz Budimpešte. U školskoj 1999/2000. godini  bila je student na Muzičkoj akademiji „Liszt Ferenc” u Budimpešti u klasi prof. Petera Pongraca i asistenta  Gabora Dieneša.

Tokom školovanja ostvarila je rezultate na takmičenjima od kojih se izdvajaju  Republičko takmičenje u Beogradu 1995. godine sa osvojenom II nagradom, a 1997. godine sa osvojenom I nagradom.

Pohađala je majstorske kurseve eminentnih profesora oboe – Hana de Vrisa (Holandija),  Lasla Hadadija (Francuska), Lenčeš Lajoša (Nemačka) Janoša Kemenja (Mađarska), Štefana Šilija (Nemačka) i Hansjerg Šelenbergera (Nemačka) kao i majstorskе kursеve iz kamerne muzike kod profesora Norberta Girlingera (Austrija) i Boštjana Lipovšeka (Slovenija).

Nastupala je na mnogim koncertima kao solista i kao član kamernih ansambala kod nas i u inostranstvu (Mađarska, BiH, Slovenija). Bila je član duvačkog kvarteta „Quaternion” . Od 2008. godine nastupa sa pijanistkinjom Timeom Hotić.  Kao član Vojvođanske omladinske filharmonije i Novosadskih solista imala je nastupe u zemlji i inostranstvu (Slovenija, Mađarska, Austrija, Nemačka). Godine 2004. je bila član Verbier Festival Orchestra iz Švajcarske, sa kojim je koncertirala širom Evrope i Bliskog Istoka, a 2010. godine Maribor International Orchestra iz Slovenije. Član je Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope iz Sarajeva, Vojvođanskog simfonijskog orkestra i orkestra „Orfelin“ iz Novog Sada.

Predavala je obou u Muzičkoj školi „Vlado Milošević” u Banja Luci od 2001. do 2011. godine. Od 2008. godine koncertira sa pijanistkinjom Timeom Hotić. Trenutno radi u orkestru Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao solo oboista i član je Novosadskog duvačkog kvinteta i trija Novi Sad (flauta, oboa, klavir). Sa koleginicom Ksenijom Mijatović Korom je osnovala Festival kamerne muzike u Novom Sadu.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Youtube